Το travelgirl.gr δοκίμασε τα πιάτα από το νέο menu στο all day στέκι των Νοτίων Προαστίων

Riviera Coast. Το ολοκαίνουργιο στέκι των Νοτίων Προαστίων στην Βούλα, σε περιμένει για να δοκιμάσεις τα  πιάτα δια χειρός … και να απολαύσεις το ποτό ή τον καφέ σου με θέα το απέραντο γαλάζιο. σε μία τοποθεσία που θυμίζει νησί. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνδυάζεται με την υψηλή γαστρονομία. Η πρώτη μας επαφή με την κουζίνα και τον υπέροχο χώρο έγινε μετά από κάλεσμα της Μαίρης και Γωγώς Αυγερινοπούλου όπου συνάδελφοι απολαύσαμε το φαγητό με μουσική. Επειδή όμως σε τέτοιες βραδιές δεν μπορείς να δεις την κάθε λεπτομέρεια του μαγαζιού, το επισκέφθηκα μία μέρα όπου ο σεφ, Σεραφείμ Κουτρουλιάς, μου παρουσίασε τα πιάτα από το νέο menu.

Όπως ενημερώθηκα ήμουν η πρώτη που τα δοκίμαζα και φυσικά ενθουσιάστηκα με το πάντρεμα των γεύσεων.

Τα πιάτα ήταν διακοσμημένα με τέτοιον τρόπο που αντί να θες να δοκιμάσεις το περιεχόμενό τους που φαινόταν ότι θα ήταν εξαίσιο, το πρώτο πράγμα που έκανες ήταν να τα φωτογραφήσεις.

Πρώτο πιάτο: Σαλάτα Κινόα

Η σαλάτα που κάνει τη διαφορά και πρέπει οπωσδήποτε να τη δοκιμάσεις είναι η τρίχρωμη βασιλική κινόα με ντομάτα, αγγούρι, μάνγκο και φρέσκο κρεμμύδι με συνοδεία το δικό τους μαριναρισμένο σολομό, μαγιονέζα , γουασάμπι και βινεγρκέτ από φρούτα του πάθους.

Από την παρουσίαση μέχρι την γεύση με άριστα το δέκα θα μπορούσε να πάρει 20. Ένα πιάτο-κόσμημα που θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεύτερο πιάτο:Βασιλικό καβούρι

Μόνο και μόνο από την ονομασία αυτού του πάτου καταλαβαίνεις ότι στη γεύση θα σε αποζημιώσει παραπάνω.

Με κρέμα από αγκινάρες Ιερουσαλήμ, φρυγανισμένη μπρουσκέτα με ταρτάρ ντομάτας, κόλιανδρο, και φρέσκο κρεμμύδι, νιφάδες ουασάμπι και λάδι αρωματικών είναι ένα ορεκτικό που αν σου αρέσει η γεύση από τα θαλασσινά πρέπει να το συμπεριλάβεις στο γεύμα ή στο δείπνο σου.

Τρίτο πιάτο: Iberico Pata Negra

Για τους φίλους του κρέατος, είναι το ιδανικό πιάτο.

Πρόκειται για ντουέτο χοιρινού iberico με το φιλέτο του σε κρούστα αρωματικών και το παιδάκι του συνοδεία με πουρέ καρότου και σάλτσα κόκκινου κρασιού.

Δύο διαφορετικές γεύσεις που απογειώνουν τον οισοφάγο σου.

Τέταρτο πιάτο: Γλυκά σαν κόσμημα!

Η ολοκλήρωση ενός γεύματος έρχεται με το επιδόρπιο. Αντικρίζοντας τα πιάτα, δε θέλεις να τα αγγίξεις καθώς αποτελούν «κοσμήματα» βιτρίνας κοσμηματοπωλείου.

Απο τη μία η σοκολατένια μπάλα με τα φύλλα χρυσού με μους μοσχολέμονου, κι από την άλλη ένα σουδάκι με σοκολάτα φράουλας.

O σεφ, με την εμπειρία των 18 χρόνων στην πλάτη του, μου μίλησε για το νέο menu αλλά και για το πιάτο εκείνο που θα πρότεινε στον πελάτη να φάει καθώς θεωρείται «παρεξηγημένο» στην Ελλάδα.

«Ο πελάτης θα έρθει να δοκιμάσει μία κουζίνα βασισμένη στις μεσογειακές γεύσεις με άριστες πρώτες ύλες, μία μίξη καινούριων και παλαιών τεχνικών, καθαρές γεύσεις και ωραίες παρουσιάσεις. Είναι πιάτα που έχω δουλέψει και σε άλλα μαγαζιά, λίγο διαφορετικά συνεπώς δεν θα πρότεινα κάποιο συγκεκριμένο, θα μιλούσα με τον πελάτη και θα τον ρωτούσα τι προτιμάει, κρέας ή ψάρι. Σίγουρα θα του έλεγα να δοκιμάσει το πιάτο με το αρνί, είναι ένα παρεξηγημένο προιόν στην Ελλάδα ενώ στο εξωτερικό το τιμούν ιδιαίτερα. Όλα τα καλά εστιατόρια το έχουν. Ο Έλληνας αρνείται να το φάει στο εστιατόριο. Συνήθως στα καλά εστιατόρια τρώει φιλέτο, μοσχάρι, σφυρίδα και το αρνί το σνομπάρει για κάποιο λόγο κι είναι κρίμα. Εγώ λοιπόν θα πήγαινα κόντρα και θα πρότεινα να δοκιμάσει αυτό το πιάτο με το αρνί».

Όσο για το πιάτο εκείνο που προτείνει χωρίς δεύτερη σκέψη για δοκιμή;  «Το μαύρο ριζότο με τα φύλλα χρυσού με γαρίδες είναι από τα πιάτα που προτείνω σε κάποιον να το δοκιμάσει. Παρόλα αυτά θα πρέπει να αγαπήσουμε λίγο παραπάνω τα ελληνικά προιόντα, να μην λατρεύουμε τόσο τη μοτσαρέλα και τα ιταλικά τυριά.

Έχουμε στην Ελλάδα εκπληκτικά τυριά και αλλαντικά. Πρέπει να αγαπήσουμε την κουζίνα μας».

Για να αγαπήσεις κι εσύ λίγο παραπάνω την ελληνική κουζίνα, δεν έχεις παρά να επισκεφθείς το Riviera Coast και να πάρεις κι εσύ μία γεύση από αυτό που χαρακτηρίζουμε υψηλή γαστρονομία.

Κοκτέιλ και κρασιά για υψηλές απαιτήσεις

Έχοντας διαμορφώσει έναν τέτοιον χώρο υψηλής αισθητικής, δεν θα μπορούσε να ήταν κάτι ανάλογο και το μπαρ. Ακόμη και αν δεν σου αρέσει το αλκοόλ, ο barman, θα βρει κάτι που θα σου αρέσει για να συνοδεύσεις το φαγητό σου.

Κάθε Παρασκευή και Σάββατο η Εύα Κοτανίδη, η Βάλια Σωμαράκη και ο Γρηγόρης Πετράκος θα σας διασκεδάσουν με υπέροχα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Πηγή: travelgirl.gr